Hovězí s brusinkami a bramborovým pyré

Hovězí s brusinkami a bramborovým pyré

‌Hledáte exkluzivní recept⁤ na hovězí s brusinkami a bramborovým ⁢pyré? Neztrácejte​ čas, ⁤naše jednoduchá⁣ a chutná ⁣verze vás určitě nadchne! ⁣Skvělá kombinace jemného⁣ hovězího masa a sladkokyselých ⁣brusinek‌ vytváří harmonii chutí, která vám rozhodně⁤ zvedne náladu. A když k tomu přidáte jedinečné‍ bramborové pyré, které se rozplývá na jazyku, dostanete skvělou hlavní chod ⁤pro každou příležitost. Připravte ⁣si tento⁢ lahodný recept a udělejte si radost sami i svým blízkým! ⁤

Suroviny

  • 400⁣ g hovězího masa
  • 200 g brusinek
  • 500 g brambor
  • 100 ml smetany ‍ke šlehání
  • 50 g másla
  • sůl a pepř​ podle chuti
  • olivový ‌olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme ‌bramborové pyré. Brambory ⁢oloupeme a nakrájíme na menší ⁣kousky. Vaříme je v osolené ⁤vodě, dokud nezměknou.
  2. Mezitím ‍si rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme na něm hovězí maso. Osolíme a opepříme⁢ podle‍ chuti. Maso pečeme z obou⁤ stran dozlatova. Poté ho⁤ vyndáme ⁢z pánve a‍ necháme nejlépe v osolené⁤ marinádě⁤ odpočinout.
  3. Pokud jsou brambory uvařené, scedíme je a přendáme ⁣do mísy. Přidáme máslo a smetanu. Brambory rozmixujeme na jemné pyré.​ Ochutíme solí a doplníme pepřem podle ⁣chuti.
  4. V pánvi, ve které jsme‍ smažili maso, ‍zahřejeme olivový olej a přidáme‌ brusinky. Krátce je orestujeme a poté přidáme zpět ‌maso. Vše necháme společně chvíli restovat, aby‌ se ⁣příchutě‌ propojily.
  5. Bramborové pyré servírujeme na talíři jako základ. Na něj dáme kousek hovězího masa s ‍brusinkami.
  6. Hovězí s brusinkami a bramborovým pyré můžeme⁢ podávat​ s čerstvou zeleninou jako přílohou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *