Hovězí kotletka s bramborovou kaší

Hovězí kotletka s bramborovou kaší

Hovězí kotletka s bramborovou ‌kaší – recept plný chuti a výživy

Užijte si výjimečnou kombinaci hovězí kotletky a krémové bramborové⁢ kaše‍ s tímto​ lahodným receptem. S kvalitními surovinami a⁤ jednoduchými postupy přípravy ⁣si připravíte vynikající pokrm, který potěší vaše chuťové pohárky.

Hovězí kotletka, pečlivě připravená a dochucená, se s vůní čerstvých bylinek ​stane skvělým základem​ této lahodné kombinace. ‌Správně opečená a ⁤šťavnatá kotletka poskytuje ⁣nepřekonatelnou chuť. K ní pak přidáváme⁣ náš tajný ​ingredience – bohatou a krémovou bramborovou ‍kaši. Ta je připravena z oloupaných brambor, které jsou vařené do měkka, ‍a následně rozmačkané ‌s máslem ⁣a teplým mlékem. To vytváří lahodnou pastu, která se skvěle sladí​ s hovězím masem.

Recept ​je ideální pro ⁣rodinnou večeři⁢ nebo pro hostinu ‌s přáteli. Překvapte své blízké ⁢neodolatelnou kombinací chutí a vydejte se na cestu gastronomického potěšení s touto výjimečnou hovězí kotletkou ‌s bramborovou kaší.

Suroviny

  • 4 kusy hovězích kotletek
  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na ‍začátku⁤ si připravíme všechny suroviny.
  2. Brambory oloupeme, ‍nakrájíme⁢ na menší kousky a ‌uvaříme ve⁣ slané vodě,‌ dokud nejsou měkké.
  3. V té samé ‍době si na pánvi⁣ rozpálíme trochu olivového ‌oleje. Kotletky osolíme a‍ opepříme z obou stran ⁢a na rozpálené pánvi je smažíme dozlatova.
  4. Pokud jsou brambory uvařené, slijeme ⁢vodu a přidáme mléko‍ a máslo. Brambory rozmixujeme​ dohladka, takže vznikne hezká bramborová kaše. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Kotletky i bramborovou kaši servírujeme na⁢ talíř a ⁢můžeme podávat s různými‍ druhy ⁣zeleniny nebo salátem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *